Join our newsletter

User login

My account

Shopping cart

Your shopping cart is empty.
Lapuan Kankurit Helsinki
Lapuan Kankurit Helsinki

Lapuan Kankurit tuo uuden keitaan Torikortteleihin

TIEDOTE 22.5.2019

Pellava- ja villatuotteiden edelläkävijä Lapuan Kankurit uudisti ja laajensi Helsingin lippulaivamyymälänsä. Sen sisustuksessa perinteiset suomalaiset elementit kohtaavat japanilaissuunnittelijoiden minimalismin.

Helsinkiläiset ja Helsingissä vierailevat turistit saavat uuden olohuoneen, kun Lapuan Kankurit avaa täysin uusitun myymälänsä Torikortteleihin Katariinankatu 2:een. Vaaleassa, rauhallisessa tilassa voi nauttia suomalaisesta, perinteisestä kädentaidosta, lueskella design- ja ruokakirjoja, osallistua työpajoihin tai vain hengähtää hetken keskellä kiireistä pääkaupunkia.

"Investoimme Torikortteleiden myymäläämme, koska uskomme, että Helsingissä on hyvä olla Vanha kaupunki, joka tarjoaa modernilla otteella elämyksiä niin suomalaisille kuin ulkomaisille matkailijoille", Lapuan Kankurien markkinointijohtaja Jaana Hjelt sanoo.

Lapuan Kankurien juuret ovat syvällä suomalaisessa osaamisessa ja tekstiiliperinteessä – suvun ensimmäinen tekstiiliyritys perustettiin vuonna 1917. Nykyään Lapuan Kankurit tunnetaan paitsi ylellisistä pellava- ja villatuotteistaan, myös tuoteinnovaatioistaan, kuten imukykyisestä, pehmeästä ja luonnonmukaisesta pellava-tencelistä. Jatkuvan tuotekehityksen mahdollistaa yrityksen sydän: jacquard-kutomo, joka toimii vielä tänäkin päivänä Lapualla.

Lapuan Kankurit tekee tiivistä yhteistyötä myös Aalto-yliopiston kanssa, jonka opiskelijat ovat jo useina vuosina päässeet kutomaan omia kankaitaan Lapualle kutomomestarin oppiin.

"Haluamme olla osaltamme siirtämässä tekstiiliperinnettä ja osaamista seuraaville sukupolville. Uskomme jäljitettävyyteen, läpinäkyvyyteen ja kestävään kehitykseen. Siksi haluamme, että myös uusittu myymälämme tuo esiin näitä arvoja ja tarjoaa meille tilan, jossa ihmiset pääsevät syventymään tekstiiliperinteeseen."

Moderni päre ihastuttaa myymälässä

Uusitun myymälän ovat suunnitelleet japanilaisen suunnittelutoimiston IMA Designin Mana ja Takashi Kobayashi, jotka ovat suunnitelleet myös Lapuan Kankurien tehtaanmyymälän Lapualla. Myymälän sisustuksessa korostuvat rauhallisuus, koivun sävyt ja päre uudella, modernilla tavalla käytettynä. "Monet asiat ovat meille suomalaisille niin lähellä tai tavallisia, että emme enää huomaa, miten upeita ne ovat. Mana ja Takashi osaavat tehdä yksinkertaisista asioista kauniita. Myymälässä leijuva tervan tuoksu ja kausittain vaihtuva musiikki vahvistavat hyvää oloa ja kiireettömyyttä", Hjelt sanoo.

 

____

Lataa kuvat kuvapankistamme:
www.lapuankankurit.fi/fi/kuvapankki

Lisätietoa antaa Lapuan Kankureiden markkinointijohtaja Jaana Hjelt:
puh. +358 50 338 1993 / jaana.hjelt@lapuankankurit.fi.

Lapuan Kankurit on suomalainen perheyritys, jonka omistaa neljännen polven kankuri Esko Hjelt vaimonsa Jaanan kanssa. Viime vuosien aikana yritys on investoinut voimakkaasti jacquard-kutomon laajennukseen, digitalisointiin ja viimeisimpään kudontatekniikkaan. Yritys on laajentunut voimakkaasti globaaleille markkinoille, ja jo yli puolet tukkumyynnistä menee vientiin. Yrityksen arvot pohjautuvat jäljitettävyyteen, luonnonmateriaaleihin, teknisiin edistysaskeliin ja huippudesigniin.

Lapuan Kankurit Helsinki

Lapuan Kankurit tuo uuden keitaan Torikortteleihin

Myyntipaivat

SALES DAYS AT WEAVING MILL FRI 26–SAT 27.7.2019

RUUSU X HVITTRÄSK

HVITTRÄSK

OPEN DOORS AT THE WEAVING MILL 5.-6.10.2018

Kutomo

Looking for job ? We are looking for new weaver

Good Karma Friday

LAPUAN KANKURIT RAISES FUNDS DURING GOOD KARMA FRIDAY

AALLONMURTAJA, design Reeta Ek for a Clean Baltic Sea

Lapuan Kankurit helping the Baltic Sea 2017-2018

TEEMU JÄRVI

The Wonders of Wilderness

Mifuko, TSAVO and MERU

Finding the Light in Finland and Kenya

Kutomon laajennus

Lapuan Kankurit to make a 2 million euro investment in Finland in 2016-2018

Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy