Masters of Linen

Join our newsletter

Fill in the blank.

Log in

My account

Shopping cart

Your shopping cart is empty.

VILLAKEHRÄÄMÖ

Lapuan Kankurit jatkaa investoimistaan suomalaiseen lampaanvillaan. Rakenteilla olevan villakehräämön myötä voimme hallita itse villan koko tuotantoketjua ja tehdä suomalaisen villan kanssa uniikkia tuote kehitystä. Samalla kanname vastuumme tietotaidon siirtämisessä tuleville sukupolville.

Lapuan Kankurit rakentaa 2021-2022 Lapualle – ei vaan yhtä, vaan kahta – uutta tuotantolaitosta: suomalaisen lampaanvillan kudonta- ja viimeistelylinjaston viereen nousee nyt myös villakehräämö. ”Oman kehräämön ansiosta pääsemme tekemään suomalaisen lampaanvillan kanssa täysin uudenlaista, kokonaisvaltaista tuotekehitystä”. Kun kaikki langat ja kuidut ovat omissa käsissä, voimme esimerkiksi sekoittaa suomalaisen lampaan villaan uusia kotimaisia selluloosapohjaisia kuituja tai kierrätyskuituja ja luoda näin uudenlaisia lankoja. Oma kehräämö mahdollistaa myös villan värjäämisen luonnonväreillä jo ennen kehräämistä. Myös eriväristen lampaiden villan yhdistäminen on mahdollista uniikkien sisustustuotteiden luomiseksi. Tie on auki kokeilemiselle ja kehittämiselle isossa mittakaavassa.

”Silläkin on arvoa, että pystymme näyttämään vaikkapa nuorille opiskelijoille villatuotteen koko tuotantoketjun omissa tiloissamme. Keritystä villasta valmiiksi tuotteeksi asti. Vain villan pesu tapahtuu toistaiseksi muualla.” Suomalaisen tekstiiliperinteen ylläpito ja kehittäminen on ollut aina meille tärkeä arvo. Hankkeessa motivoi vahvasti myös se, että tähän asti jopa puolet suomalaisesta lampaanvillasta on mennyt hukkaan.

Suupohjan kehruutehtaan koneille uusi elämä. 

Lapuan Kankurit hankki kehräämön karstavillalankakoneet Teuvalta, Suupohjan Kehruu-tehtaalta, jolla ei ole ollut toimintaa enää vuosiin. Laitteet huolletaan ja modernisoidaan. Lapuan Kankurien suomalaisen lampaanvillan tarpeisiin koneet ovat sopivan kokoisia. Kun Kankurien modernilla kutomolla käytetään vuosittain noin 130 000 kiloa erilaisia lankoja, suomalaisen lampaanvillan osuus on aluksi noin  10 000 kiloa vuodessa.

Ostamme ja noudamme suomalaisen lampaan villaa suoraan lähialueen lampureilta, valmistamme sen itse langaksi ja kudomme Lapualla sisustustuotteiksi. Uudet tuotantolaitokset valmistuvat kevään 2022 aikana ja Lapuan Kankurit pyrkii tuomaan ensimmäisiä omasta suomenlampaanvillalangasta kudottuja tuotteita myyntiin nopealla aikataululla jo syksyllä 2022. Lapuan Kankurit on Suomen johtava sisustustekstiilejä Suomessa valmistava yritys, ja se haluaa olla suunnannäyttäjänä kotimaisen villan vastuullisessa hyödyntämisessä.

OSTAMME SUOMALAISEN LAMPAAN VILLAA

Ostamme hyvää, puhdasta ja roskatonta suomenlampaan, kainuunharmaksen ja texelin lampaanvillaa.

Otathan yhteyttä info@lapuankankurit.fi Lisätietoja antaa Esko Hjelt 0500-463084

 

 

From the weavers of good life
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy